Fiat Multipla klub ČR, o.s.

                                                           www.multipla.wz.cz

 

.: Hlavní nabídka :.

 

Informace o klubu
REGISTRACE do klubu
Sponzoring klubu
SLEVA pro členy klubu
Návštěvní kniha
Členové klubu
Klubové předměty
Uskutečněné akce - FOTOGALERIE
Připravované akce

FORUM Multipla klubu

Ostatní odkazy

 

 

Jindřichův Hradec - Multinky a konec prázdnin
 

1.9.2012

Nazdárek.
V sobotu 01.09.2012 proběhl poslední prázdninový výlet a to hromadný, Multiplaklubový.
Sešli jsme se na parkovišti u zámku Červená Lhota. Z celkem jedenácti přihlášených aut přijelo sedm Multinek a jedna Mareika. Tři posádky se omluvily.
Prvním bodem programu byl samotný zámek. I když né velký, tak určitě zajímavý.
Místní průvodci se nás ujali již půl hodiny před otevírací hodinou. To nám umožnilo pokračovat v dalším programu s větší časovou rezervou a přidalo více v klidu.

Po návratu do aut jsme se přesunuli do Jindřichova Hradce. V místním muzeu už na nás také čekali a i přes  zavírací hodinu jsme se mohli obdivovat vystaveným exponátům a to hlavně Krýzovým jesličkám, největšímu  pohyblivému betlému světa, který vidět je skutečný zážitek, jakož i expozici týkající se letecké bitvy  nad  Jindřichohradeckem a vraku zřícené německé válečné stíhačky Fw 190.

Z muzea jsme zamířili na malou procházku městem spojenou s malou svačinkou a
po návratu k Multinkám vyrazili k hranicím do Nové Bystřice. Cestou jsme ještě zastavili  na kraji J.H. u čerpací stanice Frukoil, kde mimo naturalu a dieselu můžete natankovat také rum, čehož mnozí využili.

Po příjezdu na nádraží v Nové Bystřici už na nás čekala úzkokolejná parní  lokomotiva s dobovými vagónky, z  ichž jeden byl, aniž bychom o to žádali, vypraven jen pro nás.  Když se po té, co všichni nastoupili, vláček pomalu rozjel, mával celý vlak chudákům řidičům, kteří  museli přepravit autíčka do zastávky Kunžak Lomy. Tam jsme se po asi třičtvrtě hodině všichni zase  sešli. Pro všechny to byl opravdu super zážitek a to jak pro cestující vlakem, tak bezesporu i pro  řidiče, jež cestou hromadně projeli uzavřeným úsekem silnice a navíc sebou vezli rodinku, které  vláček z Bystřice ujel, aby nastoupili tam, kde měli naši naopak vystoupit.

Ze zastávky jsme zamířili zpět do J. Hradce. Tam se po zaparkování Multinek  a Marejky všichni vydali vstříc poslednímu bodu dne, jímž byl gáblík v Indické restauraci  Charvi. Většina z nás byla na indickém jídle poprvé a myslím, že to dopadlo nad očekávání dobře. Patří za  to dík Alence Vránkové, která nás tam navíc i s rodinkou přišla navštívit. Vynikající jídlo a  příjemné prostředí byl bohužel poslední společný zážitek našeho sobotního výletu.

Po rozloučení a slibu, že se sejdeme v Jedovnici, jsme se rozjeli k domovům.

Chtěl bych moc poděkovat Vám všem, kteří jste s námi tento výlet absolvovali.

Zvláštní dík patří Vendovi Burgrovi a Alence Vránkové za pomoc s organizací  setkání.

Děkujeme správě zámku Červená Lhota, Muzeu Jindřichohradecka,  Jindřichohradecké úzkokolejce a Indické restauraci Charvi za ochotu a vstřícnost.

S tím, že jsem celou kolonu vedl pěší zónou, aniž jsem si toho všiml se  radši nechlubím.

S pozdravem Honza, Lenka,Terezka a Honzík Jedličkovi

 

FOTOGALERIE

 

.: Zajímavé odkazy :.

Historie Fiat

   

.: Kontakt :.

Adresa:
Fiat Multipla Klub ČR, o.s.
K rybníku 440
Lány  270 61

Předseda klubu:
Václav Burger
Tel.: ZRUŠENO

    ICQ:  360 13 11 77
 mail:multiplaklub@centrum.cz

 

 

 

 

       

 

 

Vsevjednom.cz

 Fiat Multipla klub ČR, občanské sdružení  © 2006